Wat zegt rijstijl over karakter?

Een heleboel! Zo bleek tijdens een teambuildingmiddag van Accezz op 1 juli jongstleden bij BMW Driving Experience Slotemakers  op het circuit van Zandvoort. Zo’n zinderend hete zomerdag waarbij het asfalt weerspiegelt als een Fata Morgana. “Normaal helpen wij teams bij klanten om de samenhang te versterken, nu zijn wij zelf eens aan de beurt!” aldus commercieel directeur Danny Suttorp.

Het team van Accezz is kleurrijk en aanvullend

“Natuurlijk werken wij zelf ook met een heel divers team van mensen. Zo hebben we mensen als Dirk en Adriaan die heel goed zijn met het analyseren van cijfers en zorgen dat rapportagesystemen bij de klant op een ultieme manier werken. En aan de andere kant hebben we consultants die echte ‘mensen-mensen’ zijn en op de werkvloer signalen opvangen en zorgen voor meer sfeer en samenhang.

De link tussen Carl Jung en Zandvoort

Zwitserse arts en psychisch therapeut Carl Jung (1875 – 1961) heeft veel geschreven over hoe de essentie van de psyche van een individu een team beïnvloedt. Theorie die wij ook in ons werk bevestigt zien. Zeker tijdens het rondje op het circuit was het opmerkelijk hoe de cijfermatige en planmatige mensen over het algemeen toch best risico durfden te nemen en keurig in het rijtje van drie auto’s achter elkaar bleven. Zegt dat iets over betrouwbaarheid? Misschien wel. Maar zet je sommige mensen in een race-auto, berg je dan maar! Ik noem geen namen, maar vanuit Jung mogen we stellen dat dit meer de bravoure types zijn die risico’s en conflict niet mijden. Zinvol in ons vak, dat wel. Want ook bij onze klant moeten brandjes geblust en dat doe je niet door vrienden te willen blijven. Prachtig om tijdens zo’n middag onze aanvullende eigenschappen in de praktijk te zien op het circuit.”