Waarom Lean Plus van Accezz International beter werkt dan Lean

Vaak wordt Accezz gevraagd voor een verandertraject waarbij de afdeling voorheen al met Lean gewerkt heeft. Zo ook bij het Deventer Ziekenhuis: “Vergeleken met Lean, pakt Accezz het fundament aan van een werksituatie door ook het gedrag van de medewerkers te veranderen. Dit is met name belangrijk voor de verankering van de aangepaste werkwijze. Accezz vormt een goede basis voor en aanvulling op Lean,” zegt Tineke Hirschler, Voorzitter Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis, ten tijde van het verandertraject met Accezz.

Lean legt de basis voor Lean Plus

Lean is oorspronkelijk ontwikkeld door Toyota en behelst een managementaanpak waarbij gekeken wordt hoe de kwaliteit in dienstverlening toe kan nemen door efficiënter te werken. “Ik herken wat Tineke zegt, want het grote verschil in onze Lean Plus aanpak met de reguliere Lean aanpak, is dat we ervoor zorgen dat verbeteringen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden op de werkvloer. Na onze analyse waarna we de verbeterpunten presenteren, blijft er een team van consultants achter die 80% van hun tijd met de medewerkers doorbrengen,” vult directeur en oprichter van Accezz, Martin van der Lee, aan.

Met minder mensen meer kwaliteit in Deventer Ziekenhuis

Bij afdeling C2 van het Deventer Ziekenhuis ging dit verandertraject zeker in het begin niet over rozen. Accezz International heeft voor C2 een op maat gemaakt plannings- en opvolgingsinstrument ontwikkeld. Medewerkers zelf hebben input geleverd voor de urenindicatie, zodat een link kan worden gelegd van uitgevoerde activiteiten naar bestede tijd. Met dit planningsinstrument zijn zelfs op een ietwat onvoorspelbare afdeling als C2 de pieken en dalen te voorspellen. De analyse van Accezz resulteerde in een substantiële afname van uren en zorgde er tegelijkertijd voor dat er meer tijd over is voor kwaliteitsuren.