Power Certificaat: Johan werkt nu in de thuiszorg bij de Zorgboom!

Accezz draagt met een Power Certificaat bij aan de duurzame plaatsing van een kandidaat met een arbeidsbeperking. Dit biedt mogelijkheden aan mensen die graag willen en een beetje extra steun kunnen gebruiken. Iedere kandidaat heeft zo zijn eigen succesverhaal.

Johan kan met behulp van het Power Certificaat van  Accezz zijn doel verwezenlijken. Het bewijst eens te meer dat je met een relatief klein gebaar iemand een fantastische kans geeft in de werkende samenleving.

 

Het verhaal van Johan:

Johan heeft veel interesses en hobby’s. Zo vindt hij het leuk om bezig te zijn met muziek, techniek, gamen en af te spreken met vrienden. Waar Johan de meeste voldoening uit haalt, is als hij anderen kan helpen. Dit kwam vooral naar voren nadat hij een periode vrijwilligerswerk heeft gedaan in de zorg. Johan krijgt een goed gevoel als anderen het goed en naar hun zin hebben.

 

Daarom is hij een tijd geleden gaan onderzoeken of het mogelijk was om een betaalde baan te krijgen in de zorg. Hij heeft deze kans gekregen bij De Zorgboom waar hij eerst werkervaring op heeft gedaan. De werkgever was positief over Johan en zag mogelijkheden en kansen. Johan is ook gestart met de opleiding Helpende niveau 2 en combineert nu werken met leren.

Johan werkt in de thuiszorg bij Zorgboom en komt bij veel verschillende cliënten aan huis. Op dit moment is Johan nog afhankelijk van het openbaar vervoer om cliënten te kunnen bezoeken. Dit is niet altijd handig omdat niet alle cliënten even makkelijk bereikbaar zijn. Bovendien is Johan meer tijd kwijt met reizen en kan hij daardoor minder efficiënt ingepland worden.

Nu Johan, dankzij het Power Certificaat van Accezz International, bezig is met het behalen van rijbewijs B zullen hij en de werkgever hier in de toekomst niet meer tegen aanlopen. De werkgever wil Johan na zijn leer-werktraject graag een arbeidsovereenkomst aanbieden. Eventueel voor nog meer uren per week en het liefst houden ze hem nog vele jaren aan boord!