Team Accezz: Alle hens aan dek bij Sail4Care Regatta Middin!

Op uitnodiging van onze partner Middin nam Accezz met een zeiljacht deel aan de Sail4Care Regatta op het Haringvliet. Zeilen voor het goede doel, een mooi initiatief vóór en met Middin. De opbrengst is voor Stichting Vrienden van Middin en Stichting Sailing Kids.

Voor een regatta heb je een aantal wensen: zonnig weer, goede wind en leuke deelnemers. Al deze ingrediënten waren aanwezig! Na de ontvangst op de historische Menheerse werf in Middelharnis werden de teams ingedeeld over de boten. Onder leiding van schipper Mart werden Gertrude, voorzitter Raad van Bestuur van Midden en Martin, Danny, Feiko, Caspar, Paul en Louise van Accezz aan het werk gezet. Na een korte uitleg over veiligheid konden de voorbereidingen beginnen. “Want een goede start wint de Regatta’’, sprak Schipper Mart. De taken werden verdeeld en het aftellen kon beginnen.

 

Hard werken loont!

Door goed samenwerken en het tactisch inzicht van schipper Mart werd al direct na de start ruimschoots afstand genomen van de concurrentie. Stuurman Danny manoeuvreerde het schip richting Tiengemeenten. Door extra zeil bij te zetten werd de boot breed gemaakt en met een stabiele snelheid van 6 knopen koers gezet langs Tiengemeenten. Genieten dus!

 

Pas gewonnen als de finish bereikt is

Door de ruime voorsprong was er aan boord volop tijd voor ontspanning. Halverwege de race werd al stiekem aan de overwinning gedacht, maar een race is pas gewonnen als je langs het vlaggenschip vaart. Een geknapt touw gooide nog roet in het eten. De boot verloor snelheid en de concurrentie zag kans dichterbij te komen. Maar met weerstand kon Team Accezz ook op het water goed omgaan. De kabel werd met instructies van de schipper hersteld en de race richting de finishvlag ging verder.

 

Opkruisen betekent overstag gaan

Na een draai stuurboord om Tiengemeenten moest tegen de windrichting in opgekruist worden. Het was dus tijd om aan het werk te gegaan, ook omdat de concurrentie de onderlinge afstand had kunnen verkleinen. Het opkruisen is een combinatie van goed sturen en minimaal snelheid verliezen tijdens het overstag gaan. Deze techniek werd tijdens de race constant verbeterd. Er werd goed gekeken wanneer het best gedraaid kon worden en de concurrentie werd nauwlettend in de gaten gehouden.

Het harde werken werd beloond met een eerste plaats. Dus, voor Team Accezz een ereronde rond het vlaggenschip! Ook de aanwezige cliënten van Middin hadden een topdag. Zij voeren mee op de Oostvogel, een grote driemaster en hielpen met het serveren van hapjes en drankjes. De dag werd in stijl afgesloten met een gezellige barbecue en een speech van Danny tijdens de uitreiking van de bokaal.