Accezz’ Amazing Race – al meer dan 10 jaar route bepalend

Het beloofde een prachtige zomerse zaterdag te worden en de zonnestralen braken door het gebladerte heen. Er zat spanning in de lucht. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan kwamen alle consultants van Accezz het laatste weekend van mei samen in het Belgische Spa. Hiermee wilde de directie van Accezz haar consultants bedanken voor hun loyaliteit, goede resultaten en kwaliteit. De vrijdagavond nog gemoedelijk dinerend en bijpratend, zaterdag liet Accezz haar ware kleuren zien in een heuse historische rally, de Accezz Classic Car Challenge.

 

Met elf equipes in de mooiste oldtimers de Ardennen verkennen. Maar op deze zaterdag zagen de glooiende Belgische heuvels zeker geen zondagsrijders! Alhoewel het niet om snelheid ging, hetgeen met ‘oldtimers’ sowieso geen sinecure is, waren sommigen bloedfanatiek en schroomden niet een bochtje af te snijden. Waar het wel om ging is het proces; het vinden van de juiste routes met de bolletje-pijltje techniek en kaarten en liniaaltjes. Alleen door de juiste afslagen te nemen, kon je de letters, die op oranje borden langs de route waren geplaatst, in de juiste volgorde zetten. Caspar van den Burg, consultant van Accezz en navigator tijdens de rit, had net zo goed elders in België of Nederland kunnen rijden, want de routes vroegen aandacht voor detail en het uitmeten van de afstanden, uitgetekend in een lijn op de kaart in het routeboek, nam tijd in beslag. Van het mooie landschap heeft Caspar dan ook niet veel gezien. Precisiewerk dus! Net zoals de analysefase bij de projecten van Accezz. Door te kijken naar de details, kan de winst behaald worden. De winst voor de klant kan bestaan uit een vermindering van kosten, een verhoging van de omzet, meer kwaliteit in dienstverlening en vermindering in vacature ruimte. De winst voor de consultant dit weekend? Lol, gezelligheid en in sommige gevallen eeuwige roem, een prijs voor speciale verrichtingen en een beker.

 

Zo won Martin met navigator Feiko de Accezz Classic Car Challenge en Accezz’ enige dames equipe, alle vooroordelen ten spijt, de ‘neary’. Geduldig navigerend, konden zij in alle rust de oldtimer het dichts tegen een pion aanzetten. Een eigenschap die je ook op de werkvloer terugziet bij klanten van Accezz.

Maar ook gezonde competitiedrang, visualiseren waar je uit wilt komen, sfeer, oog voor detail en de route uitstippelen zijn vaardigheden die voor mensen van Accezz niet alleen tijdens dit weekend goed uit de verf kwamen, maar die ook in het werk niet ongebruikelijk zijn. Kunnen we nog meer inspiratie vinden vanuit deze race voor op de werkvloer? Zeker!

Vat belangrijke informatie altijd samen – Wanneer je als navigator zegt tegen je bestuurder “over 500 meter links”, dan helpt het als de bestuurder dit even herhaalt boven de ruis of het geluid van de motor. Net als bij trajecten van Accezz weet iedereen op deze manier van elkaar wat ‘ie wanneer moet doen.

Ga niet te snel – deze wijze les komt ook van Caspar. Als zijn equipe deze les ter harte genomen had, waren Danny en Caspar niet tweede maar eerste geëindigd. Caspar schreef twee letters die vlak na elkaar stonden te snel op. Een oude rally-truc, aangezien je niet de letter die je het meest links ziet eerst moet opschrijven, maar degene die op het bordje staat waar je met de neus van je auto het eerst voorbij rijdt. Ook bij veranderingstrajecten kun je door je aan te passen aan het tempo van de ander iedereen beter meekrijgen, waardoor je het resultaat krijgt dat je wilt.

Heb plezier! – De weg ernaar toe is minstens zo belangrijk als het resultaat. Zo ging het één consultant niet om de eindbestemming, maar om het rijden in zoveel mogelijk ‘oldtimers’. Net als de ervaring bij de vele opdrachtgevers geeft dat een hoop inspiratie, ervaring en plezier.

Helicopterview levert veel op  – Van afstand kijken naar je werk geeft inzicht. Tijdens een weekend met heel Accezz zien Martin en Danny goed hoe trots iedereen is op Accezz. Omdat Martin en Danny een ieders prestatie tot grote hoogte brengen, kregen zij een helikoptervlucht aangeboden.

Op de volgende 10 jaar!